Care sunt strategiile financiare pe care trebuie să le iei în considerare? Iată mai multe informații care te-ar putea interesa!
Atunci când vorbim despre strategii financiare eficiente, ne putem gândi la nenumărate modalități și sfaturipe care le putem urma. Însă, două dintre cele mai utilizate strategii de majoritatea persoanelor care își doresc o schimbare sunt reprezentate de: creșterea venitului și de reducerea cheltuielilor. În cele mai frecvente situații ne este aproape imposibil să reducem din cheltuielile pe care le avem încondițiile în care prețurile cresc frecvent, anual, dar nimic nu este imposibil. Varianta cea mai bună este reprezentată de creșterea venitului, în condițiile în care suntem atenți să nu creștem și cheltuielile. Pentru a realiza o strategie financiară ideală trebuie să îmbinăm cele două modalități astfel încât să urmărim creșterea venitului și reducerea cheltuielilor în același timp.
Care sunt strategiile financiare pe care le poate urma oricine?
O strategie financiară bună se bazează pe o ecuație simplă: „să știi să faci bani + să știi să îi protejezi + să știi să investești”. În următoarele rânduri, îți vom prezenta câteva strategii financiare eficiente pe care să le ai în vedere.
- Calculează-ți bugetul total lunar
Pentru a putea economisi trebuie să ai calculat un buget total. Acesta are rolul de a te ajuta să proiectezi cheltuielile,astfelcreând un echilibru între economii și cheltuieli de-a lungul unui întreg an.
Ai posibilitatea să calculezi toatalitatea cheltuielilor obișnuite prin verificarea tuturor extraselor de cont, chitanțelor, extraselor de cont ale băncilor și facturilor pentru a determina cheltuielile fixe. Dacă ai cheltuieli mai mari spre deosebire de câștigul lunar, poți începe prin a reduce cumpărarea lucrurilor de care nu ai nevoie șiachitarea urgențelor pe care trebuie să le plătești.
- Achită toate datoriile păguboase
De cele mai multe ori ratele dobânzilor peste medie, precum IFN-urile, întind o capcană a datoriilor care par să nu mai ia sfârșit. Pentru a face o mică economie poți încerca să achiți integral cardul de credit pentru a nu mai plăti dobânzile și taxele de întârziere mult prea mari.
Fă o evidență a tuturor creditelor pe care le ai și calculează plățile viitoare cu aproximativ 10-15 % în plus decât minimul de plată.
- Ține-ți în control impulsurile de a face cumpărături
De cele mai multe ori cheltuirea banilor este facilitată de bancomate, carduri de credit și cumpărături online, pentru lucruri de care nu avem nevoie, dar ni le dorim. Pentru a ajunge la momentul în care nu mai facem cumpărături impulsiv trebuie să ne controlăm voința. Dacă ai tendința de a cumpăra ceva în mod impulsiv așteaptă cel puțin o perioadă de 24 de ore și o perioadă de 30 de zile în cazul achizițiilor cu o valoare mare, astfel îți vei da seama cât de necesar îți este acel lucru. Un alt truc este să calculezi prețul obiectului pe care ți-l dorești în orele de muncă pe care le depui pentru a-l obține, astfel îți vei da seama dacă merită cumpărat sau nu.
- Urmărește-ți cheltuielile lunare
Multe persoane consideră că atunci când cheltuiesc banii pe lucruri mari aduc probleme financiare, însă lucrurile mărunte sau ieftine atrag mult mai multe neajunsuri. Această acțiune determină importanța evidenței zilnice a cheltuielilor. Un extras de cont va arăta întotdeauna cât de mulți bani ai și câte cheltuieli realizezi zilnic. Acesta se poate compara cu bugetul lunar pentru a putea observa dacă bugetul stabilit a fost respectat, ceea ce va identifica comportamentul tău financiar pentru a lua măsurile necesare.
În concluzie, pentru a economisi trebuie să fii calculat, să nu faci cumpărături impulsiv și să urmărești constant să îți crești veniturile, dar în același timp să îți scazi și cheltuielile inutile. Cu ajutorul oferit de More Networking, poți descoperi noi strategii financiare pe care trebuie să le ai în vedere pentru a economisi. Vino alături de noi!