De ce interacțiunile personale sunt importante într-un business

Ce este bine de știut despre interacțiunile personale într-un business? Care esterolul lor și de ce sunt atât de importante? Iată mai multe informații de interes pentru tine!

Poate că ești deja veteran în domeniul antreprenoriatului și știi cum să interacționezi cu oamenii, fie ei clienți, fie viitori parteneri de afaceri. Cu siguranță ți-ai dat seama că relațiile interpersonale legate cu oameni în cadrul întâlnirilor sau în cadrul evenimentelor de business, ori zilelor de networking sunt relații de bun augur, din care mereu ai ce învăța. Se poate să te afli la început de drum în business, așadar va fi nevoie să experimentezi cât mai multe întâlniri de acest gen, pentru a te obișnui și a te acomoda cu comunicarea. Pentru a putea atrage persoane să investească în afacerea ta sau să îți cumpere serviciile, este aproape imposibil să reușești fără să ai parte de interacțiuni personale.

De ce interacțiunile personale, față în față, sunt mai prețioase decât cele virtuale?

În ultimii ani, din cauza contextului pandemic, o foarte mare parte dintre întâlnirile de networking sau cele cu clienții s-au mutat din birouri și săli de conferințe în mediul online, pe tot felul de platforme predestinate apelurilor audio-video. Bineînțeles, această schimbare a adus atât avantaje, cât și dezavantaje. Unul dintre cele mai mari avantaje observate de oameni a fost confortul întâlnirilor online, deoarece puteau fi susținute din propria casă, fără a mai pierde timp în trafic. De asemenea, ținutele au putut fi mai lejere, iar timpul de lucru fiind mai scurt, au putut atinge mai multe obiective într-o singură zi. Totuși, atunci când vorbim de business, putem spune cu mâna pe inimă că nu vom înlocui niciodată interacțiunile personale, față în față, cu cele online. Desigur că a trebuit să ne adaptăm restricțiilor, însă de această dată putem organiza din nou evenimente live, astfel că ne bucurăm foarte tare. Interacțiunile personale sunt despre relaționare, comunicare, conectare. Atunci când te afli în fața unui client sau a unui viitor partener, este mult mai ușor să creezi o legătură cu acesta, sau chiar o prietenie, decât dacă ați vorbi fiecare printr-un ecran.

Din cauza distanțării sociale într-o perioadă atât de lungă de timp, foarte multă lume a început să sufere de anxietate socială, le este greu să mai vorbească în fața unui public, să își prezinte business-ul sau să oferteze un client. Nu este nicio problemă, căci în cadrul evenimentelor de networking nimeni nu este judecat, toți suntem prietenoși și dornici să  afle lucruri despre business-ul tău, dar și despre felul în care tu vrei să îl prezinți.

Cum ne îmbunătățim interacțiunile personale?

Cea mai bună metodă pentru a trece peste frica de a vorbi față în față cu cineva este exersarea. Participă la evenimente de business, la întâlniri de networking sau la întâlniri cu posibili clienți cât de mult poți, în funcție de timpul pe care îl ai disponibil între sarcinile pe care trebuie să le îndeplinești. Odată ce vei participa la 2-3 evenimente de acest fel vei observa deja diferența, începând să îți fie din ce în ce mai lejer să vorbești, să porți o conversație, ba chiar să legi conexiuni sau contracte. Nu trebuie să îți fie teamă, pentru că în domeniul business-ului, interacțiunile personale sunt printre cele mai importante verigi în drumul spre succes.

La MORE Networking vei avea parte atât de oameni experimentați în tot ceea ce înseamnă business, cât și de antreprenori la început de drum, iar noi credem cu tărie că de la fiecare dintre ei vei avea câte ceva de învățat, însă și ei vor învăța de la tine. Totul este despre schimb de energie, despre discuții interesante și despre pasiunea față de business.

Alege interacțiunile personale în locul celor online pentru a avea parte de o experiență de business autentică, plină de însemnătate și de prosperitate.