Sfaturi utile pentru a te prezenta în cadrul unui atelier de business

De ce să mergi la un atelier de business și cum trebuie să te prezinți? Iată mai multe informații care te-ar putea interesa!

Atelierul de business este locul în care strategia ta de business prinde contur. Ai lângă tine peste 15 experți antreprenori, colegi de echipă cu tine care te ajută din experiența lor antreprenorială și din provocările vieții lor.

Avem nevoie de metori ca să ne ghideze și să o luăm pe drumuri cunoscute. Altfel, ne putem rătăci. Putem să o luăm prin încercare și eroare. Însă, obosim și de descurajăm.Prin atelierele de business networking găsești răspuns la provocările tale.

De ce un atelier de business networking?

 

Pentru că atunci când ești doar tu cu tine și dificultățile tale de business, esti subiectiv. Nu poți să vezi soluții pentru că ești atașat de afacerea ta. Nu poți să vezi soluții pentru că ești prea tensionat în ultuma vreme și nu mai poți avea claritate. Nu poți să vezi soluții la provocările tale pentru că teama de eșec te-a cuprins și te simți descurajat.

Grupul de networking

Are puterea de a te ridica, motiva, de a îți oferi inspirație și mai ales soluții. Atelierul dedicat businessului tău este oportunitatea prin care poți pune cărțile pe masă și poți vorbi cu încredere depre toate dificultățile tale.

Colegii tăi de atelier, oameni de business, la fel ca și tine, vor avea abilitatea de a privi detașat și obiectiv.

Fiecare îți va adresa o întrebare prin care să te cunoască mai bine și să înțeleagă problemele cu care tu te confrunți.

Iar, tu ai să realizezi în această rundă de întrebări, nu doar că oferi răspunsuri despre afacerea și dificultățile cu care tu te confrunți, ci începi să depistezi singur răspunsuri la propriile tale probleme.

Externalizând și vorbind despre asta, te va face să vezi totul dintr-o nouă perspectivă mult mai eficientă.

În runda de soluții, a doua etapă a atelierului, tu vei primi soluții practice pe provocările tale.

Iată, 7 sfaturi utile prin care tu să te prezinți în cadrul unui atelier de business:

 

  1. Alege una sau maxim 2 provocări pe care vrei să se lucreze în cadrul atelierului. Este important să existe timp alocat pentru fiecare provocare în parte. Fii clar și mergi pe cele două repere de maximă importanță din businessul tău. De la acestea, vor veni răspunsuri și pentru altele pe care tu le ai, însă nu îți aglomera atelierul. De asemenea, colegii tăi au nevoie de claritate. Iar, in alte întâlniri 1 la 1 poți să detaliezi și alte provocări pornind de la răspunsurile deja primite.
  2. Trimite provocările din timp. Dă-le timp colegilor tăi să se familiarizeze cu conținutul provocărilor tale și să aibă timp să se gândească la ele. Astfel, și ei identifică din timp soluții posibile pe care să ți le prezinte cât mai apropiat nevoilor tale în cadrul atelierului. Evită să le trimiți cu două zile înainte – sau mai rău, de pe o zi pe alta. Ia-ți în serios propriul atelier.
  3. Fă-ți provocările cât mai clare și oferă date complete. Atunci când le formulezi, fă-le să fie formulate clar și concis. Asftel, te vei face înțeles și șansa să găsești răspunsuri clare și corecte va crește. Dacă frazezi mult sau te învârți pe marginea textului în multe cuvinte, produci confuzie colegilor tăi și nu vor ști nici ei cum să se documenteze pentru a te sprijini. Oferă-le informații despre unde pot găsi informații despre tine: site și/ sau canalele social-media de comunicare.

 

   Citește și despre importanța interacțiunilor personale în businessul tău: https://morenetworking.ro/de-ce-interactiunile-personale-sunt-importante-intr-un-business/

 

  1. Invită colegi de business, angajați, prieteni sau colegi de business networking de la alte grupe, oameni cărora ai vrea să le cunoști opinia. Poți invita 3-5 persoane care nu sunt membri ai echipei tale. Asta te ajută să ai oameni care te cunosc și pot veni cu soluții adecvate.
  2. Ascultă mai mult și vorbește mai puțin. Vei avea tendința să vorbești odată ce deschizi subiectul businessului tău. Este pasiunea ta și o parte din sufletul tău acolo. Este normal să îți facă plăcere să vorbești despre asta. Însă fii clar, oferă informații adecvate și oprește-te. Dă-le spațiu colegilor să te ajute lăsându-i să vorbească, acordă atenție și fii atent la toate perspectivele lor.
  3. Ia notițe. Pregătește-te cu foaie și pix alături și notează. Vor fi multe informații și acestea se pot pierde. Nu te baza pe memoria ta deoarece nu reținem tot ceea ce auzim. Notează toate soluțiile , fie – că la prima vedere nu îți par foarte potrivite sau simți că nu rezonezi cu ele. Ulterior, poți reveni pe soluții și să realizezi că era doar o barieră de a ta pe care vrei să o depășești, ieșind din zona de confort.
  4. Stabilește întâlniri 1 la 1 după atelier. Atelierul îți va aduce dialoguri fructuase. Continuă să le valorifici prin întâlniri 1 la 1 în care poți dezbate subiecte deschise la altelier. De asemenea, alocă timp să faci 1 la 1 cu coplegii care au lipsit și au un cuvânt de zis, vor să te sprijine și părerea lor contează.

Oferă seriozitate, implică-te și șlefuiește cea mai bună variantă a ta în cadrul unui atelier de business.