Atelierele de business More Networking – o armă pentru dezvoltare

De ce ateliere de business sunt utile și care sunt efectele aduse? Iată mai multe informații care te-ar putea interesa! Indiferent de tipul afacerii pe care o conduci, aplicarea strategiilor de marketing este vitală pentru aceasta. Fie că este vorba despre networking off-line sau online, întâlniri cu scop profesional sau conferinţe, important este faptul că vei întâlni persoane cu interese comune.

Ce reprezintă networking-ul?

Networking-ul, reprezintă un instrument de marketing, un proces prin care poţi obţine informaţii de interes şi poţi forma noi relaţii profesionale, care să te ajute în dezvoltarea afacerii tale. În atelierele de business More Networking, vei regăsi o comunitate de oameni dispuşi la cunoaştere, și schimb de informaţii. Puteţi participa indiferent dacă sunteţi în căutarea unor oportunităţi profesionale sau dacă doreşti dezvoltarea business-ului tău. Participând la acest tip de întâlniri, veţi descoperi numeroase oportunităţi, cu ajutorul networking-ului, veţi reuşi să vă atingeţi obiectivele.

Networking off-line sau online, ce alegi?

Indiferent dacă preferi să faci networking off-line sau online, este alegerea ta, important este să o faci, altfel nu îţi vei putea dezvolta bussines-ul şi nu vei putea atinge succesul.

Networking online

Este foarte important pentru dezvoltarea afacerii tale să deţii un site web, cu atât mai bine dacă acesta are şi secţiune de blog. Fii prezent pe reţelele sociale, pe platformele, precum Facebook, Linkedin, Instagram sau chiar Twitter. Pe aceste platforme există peste 2 miliarde de utilizatori, le poţi oferi ajutor, informaţii, iar astfel, aceştia vor dori să afle mai multe despre tine, despre afacerea ta. Prin intermediul unor astfel de platforme, veţi reuşi să obţineţi mult mai rapid foarte multe conexiuni. Apoi, puteţi selecta contacte cărora să le propuneţi o întâlnire faţă în faţă. Puteţi organiza sau participa la evenimente online, pentru a genera noi oportunităţi de contact, pe platforme, precum Google Meet sau Zoom. Crearea reţelelor de contacte vă va ajuta să vă informaţi asupra tendinţelor, veţi regăsi noi modalităţi de gestionare a diferitelor situaţii profesionale cu care vă puteţi întâlni sau în care vă aflaţi.

Networking off-line

Oamenii pe care îi vei cunoaște la astfel de întâlniri valorează foarte mult, deoarece te pot ajuta în privința deschiderii oportunităților profesionale și de business. Scopul networking-ului este să identifici și să cultivi relații cu oamenii care te pot ajuta să îți atingi obiectivele personale sau profesionale, va exista o într-ajutorare prin asociere. Întâlnirile în persoană sunt foarte avantajoase pentru business-ul tău, deoarece nimic nu poate înlocui o întâlnire față în față, comunicarea directă va genera o încredere mult mai mare, față de o întâlnire off-line. La aceste ateliere de business, fii un bun ascultător al celor cu care vrei să te conectezi, fii deschis, autentic. Cunoaște exact ce poți oferi și mai ales cui. Chiar dacă la atelierele de business conversațiile sunt destul de tehnice, aceste conversații reprezintă interacțiuni între oameni, așadar poți veni cu unghiuri de vedere interesante, păreri personale. Evenimentele de acest tip îți oferă ocazia ca oamenii să te cunoască, sa afle mai multe despre omul din spatele brandului. Poți susține o prezentare a produsului sau serviciilor pe care le oferi, astfel vei demonstra cât de multe informații deții despre afacerea ta, iar potențialii cumpărători vor avea încredere în tine. La atelierele de business vei primi informații interesante si valoroase de la un speaker sau trainer, gratuit, aici vei afla cele mai importante lucruri care să te ajute să îți dezvolți afacerea. În ceea ce privește alegerea între networking online sau off-line, alegerea îți aparține, însă încearcă să stabilești un echilibru cât mai clar între timpul petrecut online sau off-line, dar ai grijă ca niciodată una să nu o excludă pe cealaltă. Există numeroase motive pentru care să participi la ateliere de business, fie că doreşti să te conectezi cu alţi antreprenori, să descoperi noi informaţii preţioase, sau să îţi promovezi propriul business, te aşteptăm cu entuziasm la întâlnirile More Networking, pentru a ne cunoaşte şi pentru a învăţa unii de la alţii.