Contactele calde din telefon – cate ai si ce faci cu ele?

Te-ai intrebat vreodata cate contacte calde ai in telefon, dar mai ales cum le folosesti? Probabil ti-am starnit deja curiozitatea si acum te uiti in telefon, verificandu-i agenda si observand cate persoane din cele tinute atat de bine in telefonul tau te-ar putea ajuta atunci cand ai solicita ajutorul.

Probabil nici nu te-ai gandit vreodata sa faci o astfel de „verificare”, insa, mai ales atunci cand ai un business si ai nevoie de suport, toate aceste contacte calde din telefon te pot ajuta sa faci fata mai usor tuturor provocarilor.

Cate contacte calde ai in telefon?

Iata o intrebare la care ne dorim sa aflam raspunsul. Ceea ce trebuie sa retii este ca telefonul tau este cel mai „cald” instrument de marketing. Toti cei ce fac parte din agenda ta sunt persoane care ti-au oferit la un anumit moment numarul de telefon, care te cunosc si mai ales care te-ar putea ajuta. Sa luam un exemplu, daca in telefon nu se afla decat 10 persoane cu care sa tii legatura des, crezi oare ca doar lor te adresezi, doar lor le comunici problemele tale? Ei bine, nu! Toti acestia sunt oameni care te cunosc bine, unii dintre ei iti sunt chiar si prieteni, asa ca daca le comunici ce se petrece cu tine si care este nevoia concreta, chiar de nu vor putea ei insisi sa te ajute, vor contacta la randul lor alte persoane pentru ca te cunosc si astfel iti vor acorda cea mai buna recomandare. Ca atare, indiferent de cat de lunga este lista de contacte calde din telefon, aceasta este intotdeauna mai mare decat ceea ce vedem in interiorul dispozitivului. Stiti vorba aceea „din gura in gura ” –  iata ca se aplica si aici.

Ce facem cu contactele calde din telefon?

Nu este suficient doar sa le avem, sa stim ca dispunem de o agenda a telefonului cu cateva sute sau chiar mii de persoane. Trebuie sa le folosim si sa ne bucuram de ele si de rezultatele pe care le-am putea obtine astfel.

Contactele calde sunt cele mai pretioase pentru ca ele sunt cea mai buna referinta pentru noi. Sunt oameni care ne cunosc dintr-un anumit context si care ne-ar putea ajuta pornind tocmai de la acest punct de vedere.

Cu toate acestea, contactele calde nu trebuiesc intotdeauna tinute doar pentru noi, ci trebuiesc folosite si chiar daruite si altora, prin recomandare.

De aceea, in comunitatea More Networking invatam cum anume sa folosim contactele calde din telefon, cum sa ne (re)conectam cu oamenii, cum sa mentinem relatii. Contactele calde din telefon nu inseamna baza de date, pe care sa le utilizam ori de cate identificam o problema, ci inseamna mentinerea unor legaturi de termen lung. Bineinteles, nu poti contacta periodic sute de contacte, dar uneori iti sunt de ajuns si cateva zeci cu care sa mentii legatura si care sa poata, la randul lor, sa te ajute cu alte recomandari catre alti oameni. Ca atare, in spatele unor numere ce stau ascunse in telefonul tau se afla oameni, persoane cu care te poti conecta si cu care poti implementa numeroase proiecte.

Intr-o comunitate de networking vei vedea ca odata construite astfel de relatii vei primi si cele mai bune recomandari catre altii, pe care nu ii stii, dar care sunt la randul lor contacte calde pentru membrii comunitatii. Iata de ce, ori de cate ori nu stii ce sa faci cu aceasta „comoara ascunsa” numita agenda telefonului, este suficient sa ajungi la More Networking ca sa inveti cum sa construiesti relatii si mai ales cum sa le folosesti eficient si de durata, intr-un mod benefic pentru  toata lumea.