cartea saptamanii more networking

Cum ne inspira liderii sa trecem la actiune.

more networking

Articolul de astazi povesteste cum ne-a inspirat intalnirea de #businessnetworking de astazi a echipei Leaders si cum ne inspira lidrii sa trecem la actiune.

Cartea lunii este un proiect al comunitatii M.O.R.E. prin care membrii propun carti care ii inspira si ii motiveaza si ne povestesc ideile care i-au facut sa o recomande. Astazi, colegul nostru Radu ne-a propus cartea „Intreaba-te DE CE” – Simon Sinek.

De ce unele companii sunt mult mai inovatoare sau mai profitabile si au o influenta mai mare decat altele? De ce au clienti si angajati mai loiali? De ce unele firme care au reusit sa aiba succes si-l pot mentine pe termen lung, iar altele nu?

Simon explica faptul ca aceste diferente se datoreaza faptului ca majoritatea companiilor stiu ce fac (obiectul activitatii – produsele sau serviciile), stiu si cum fac asta (metodele si procedurile pe care le folosesc), dar nu stiu DE CE fac ceea ce fac. Toata lumea munceste pentru bani, evident, dar daca faci lucrurile doar pentru bani, nu le vei face cu placere. Dincolo de motivul banilor, trebuie ca fiecare sa aiba o motivatie mai puternica, superioara, un DE CE care sa fie stabilit de la inceput.

Acelasi lucru este valabil si la networking – unde incurajam oamenii sa-si vanda „de ce”-ul in locul produselor, sa vorbeasca despre ei nu despre descrirea job-ului si sa stie ca oamenii nu cumpara ceea ce faci, ci de ce faci. Restul este marketing 🙂

Oamenii nu cumpara ceea ce faci, ci cumpara de ce faci acel lucru. Ei cumpara motivul. Ceea ce faci serveste drept dovada a convingerilor tale. (Simon Sinek)

Scopul nu este sa faci afaceri cu toata lumea care are nevoie de ceea ce vinzi. Scopul este sa faci afaceri cu cei care au aceleasi convingeri ca si tine. Daca vorbesti despre lucrurile in care crezi, atragi oameni care cred in acelasi lucru.

Cartea spune ca liderii nu sunt reprezentati numai de cei care se află pe pozitii de top sau middle management, un lider poate fi și angajatul care lucrează în linia de asamblare a unei fabrici iar „Leadership-ul este o alegere, nu este reprezentat de o poziție.”

Iar daca ai alaturi de tine o echipa de Lideri care sa te motiveze si sa fie condusi in business de aceleasi valori ca tine, rezultatele nu vor intarzia sa apara. Va asteptam la urmatoarele intalniri de networking pentru a raspunde la cea mai grea intrebare si totusi cea mai simpla: care e DE CE-ul tau?

1 thought on “Cum ne inspira liderii sa trecem la actiune.”

Comments are closed.