Cum te poți diferenția de competiție într-un business?

Competiția în business – cum te poți diferenția? Iată mai multe informații!

În viața de zi cu zi, fiecare om caută să fie special, să se evidențieze și să-și consolideze o imagine potrivită. Acesta este momentul în care trebuie să menționăm că acest lucru se întâmplă chiar și în cariera de antreprenor: căutăm autenticitate, să ne diferențiem de competiția pe care o avem în piața largă de business-uri.

Nu este nimic greșit, dacă îți dorești să te diferențiezi. În sine, este recomandat ca fiecare brand să aducă un element de noutate, original, care să-l ajute să se evidențieze plăcut. Totuși, această diferențiere nu se face oricum – mai degrabă, trebuie să fie construit și integrat un plan, care să se raporteze, totuși, anumitor principii din domeniul de business.

More Networking este locul în care fiecare antreprenor cu potențial se poate regăsi, motiv pentru care, în cele ce urmează, vom prezenta modalitățile la care poți apela de fiecare dată când dorești să aduci un plus imaginii afacerii tale. Iată cum te poți diferenția de competiție:

  1. Transmite un mesaj unic

Prima metodă la care poți apela se referă întocmai la mesajul pe care dorești să-l transmiți. În spatele fiecărui business, se află un mesaj, sau mai degrabă, o motivație prin prisma căreia acesta a luat naștere și a fost consolidat. Este bine de știut că potențialii clienți nu caută doar calitatea serviciilor prestate (deși și acest aspect este important), ci și autenticitate.

Piața de astăzi include foarte multe business-uri, însă nu toate au parte de autenticitate și nu toate reușesc să se asocieze și să transmită un mesaj unic. Acesta este primul lucru pe care îl poți face pentru a reuși să te diferențiezi. Gândește-te la motivația pe care ai avut-o atunci când ai consolidat business-ul, gândește-te la ce îți dorești ca oamenii să înțeleagă despre afacerea ta, la acele elemente pe care vrei să le asociezi cu serviciile pe care le pui la dispoziție și încearcă să conturezi un mesaj unic – reprezentativ afacerii tale.

  1. Construiește-ți o imagine personalizată

O altă metodă de a te diferenția de competiție într-un business se referă la a-ți construi o imagine personalizată. Te poți orienta chiar către acele strategii de marketing digital, astfel, construind un brand în mediul online care să fie unic, autentic. Orientează-te către a-ți construi un logo personalizat, care, odată cu trecerea timpului, va fi asociat cu business-ul tău de către orice consumator sau potențial client care îl observă, chiar și întâmplător. Imaginea din social media este un element care te poate ajuta să te diferențiezi, prin intermediul tuturor mesajelor pe care ai ocazia de a le transmite online.

Pentru a realiza toate aceste lucruri, ai nevoie să faci o analiză asupra competiției tale, în așa fel încât să pui în balanță atât lucrurile care sunt deja promovate și cunoscute, cât și lucrurile care nu s-au prezentat încă. Folosindu-te de lista acelor lucruri mai puțin cunoscute, te poți orienta către argumentele pro și contra, în așa fel încât să-ți dai seama dacă acele strategii ar fi sau nu utile pentru imaginea business-ului. Încearcă să ieși din tiparele comerciale care există astăzi deja pe piața largă. Așa cum am menționat anterior, oamenii caută autenticitate, fiindcă este deja o calitate care a ajuns să se piardă în lumea antreprenorilor din ziua de astăzi.

  1. Adaugă un element de noutate serviciilor pe care le prestezi

Nu în ultimul rând, cu scopul de a te diferenția de competiție, încearcă să introduci un element de noutate în cadrul serviciilor pe care le prestezi. Printr-o analiză de piață asupra business-urilor similare cu cel pe care tu dorești să-l promovezi, îți poți da seama care sunt acele elemente care nu au fost introduse până la momentul respectiv. Odată identificate, îți poți contura strategiile, și mai mult de atât, îți poți da seama dacă acestea ți-ar putea asigura succesul și dacă te vor putea ajuta să te diferențiezi și să te bucuri de o imagine unică.

Și nu uita că More Networking este locul în care vei găsi mereu sprijinul de care ai nevoie! Din dragoste față de antreprenorii din România, More Networking este locul în care vei putea găsi mereu energia pozitivă și resursele de care ai nevoie pentru a identifica și pentru a pune în aplicare chiar și cele mai îndrăznețe idei de business.