Networking-ul, un pion important în dezvoltarea unui business

Care sunt avantajele pe care le poți obține, prin networking? De ce este considerat un pion important în dezvoltarea unui business? Iată mai multe informații care te-ar putea interesa!

Networking-ul este un instrument foarte puternic de marketing, esențial pentru orice persoană sau organizaţie, deoarece favorizează schimbul de idei între persoane care au interese comune.

Instrumentul se poate activa pe două direcţii: socialsau afaceri, așadar, social networking și business networking. Astfel, dacă interesul tău este să formezi relaţii cu alte persoane, potrivit este social networking, iar dacă îţi dorești să formezi relaţii profesionale care să te ajute in dezvoltarea afacerii tale, poţi alege să participi la întâlniri de tip business networking.

Crearea unei rețele proprii, fiind un instrument esențial în atingerea succesului, aduce de la sine contacte calitative, deci și acele informații corecte și rapide.

Te poți organiza și îti poti creea rețeaua pe mai multe direcții, precum:

  • Categoria celor care au un domeniu de activitate similar cu al tău;
  • Categoria viitoarelor direcții de dezvoltare;
  • Categoria celor care activează în domenii de interes personal.

Networking-ul poate fi off-line sau online. Chiar dacă suntem in secolul vitezei și ne-am obișnuit să derulăm foarte multe activități online, in cazul networking-ului, este bine să păstrăm metoda tradițională, și cu sigurantă te vei dezvolta mai mult decât o poți face în mediul online. Pentru dezvoltarea business-ului online, poți să scrii pe blog și să fii activ pe rețelele sociale sau te poți înscrie în grupuri ce au domeniul tău de activitate.

Poți urma câțiva pași pentru un succes garantat. De exemplu, este foarte important să fii tu, cel autentic, deoarece cu siguranță oamenii își doresc să te cunoască pe tine, cel real.Autenticitatea rămâne o calitate pe care oamenii o caută, deoarece iși doresc să dezvolte relații profunde, iar încrederea ta va atrage conexiunile potrivite.Fii un bun ascultător, pune întrebări și să nu îți fie teamă să îți dezvălui părerile, punctele de vedere. Istoria personală te poate ajuta să gasești mai ușor contactele cu care împarți interese comune.

Nu este vorba doar despre tine, încearcă comunicarea bidirecțională, gândește-te întotdeauna ce obține celălalt din discuția cu tine. Acest networking este foarte important, deoarece poti prelua cu ușurință informațiile de care ai nevoie, prin relaționarea cu ceilalți. Aceste discuții nu te costă nimic, poți obține gratuit recomandări de business, identifici oportunități și devii cunoscut.

Asigură-te ca participi in mod regulat la aceste evenimente, făcându-te observat, vei porni cu dreptul.Avem nevoie unii de ceilalți, deoarece afacerile se fac cu și prin oameni, poți primi sfaturi și informații utile fără nicio presiune, într-o discuție lejeră.  Include în discuții obiectivele tale personale și profesionale,  astfel îți vei investi timpul în relații pe care chiar ți le dorești, care te vor ajuta la îndeplinirea scopurilor tale.După încheierea evenimentului, poți avea chiar discuții cu speakerii, dacă dorești.Poți face networking unde vrei, cum vrei, pe gratis, iar câteva avantaje pe care le aduce sunt: optimizarea de costuri, parteneriate pe termen lung, creșterea notorietații și a statutului social si profesional.

Participanții acestor evenimente business, au posibilitatea de a învăța, de a se inspira de la antreprenori, specialiști cu ani de experiență în networking, fiecare venind din domenii diferite, cu abordări diferite, deci ai de unde alege. Relațiile formate în cadrul acestor evenimente pot deveni parteneriate de afaceri sau poate chiar relații de prietenie.

Discuțiile nu trebuie să fie strict despre business, ci vei observa că participanții sunt deschiși să cunoască alți oameni, să afle despre proiectele din comunitate. Pentru dezvoltarea afacerii tale, trebuie sa participi la evenimente networking business, astfel îți vei creea noi conexiuni, vei afla cum iși gestionează ceilalți afacerile, vei găsi potențiali clienți sau parteneri.Un alt detaliu important, este ca după eveniment, să faci follow-up, să dezvolți conexiunile cu cei pe care i-ai cunoscut acolo,poți scrie un mail sau chiar poți stabili întâlniri particulare.

MORE Networking este alături de tine!